Nilus Urla | 2023 Sürdürülebilirlik Raporu

2023 Sürdürülebilirlik Raporu

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

2023-2024

 

NİLUS URLA BUTİK OTEL

Otelimizde 2023 yılında kurduğumuz sürdürülebilir yönetim sistemi ile çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan hakları, sağlık ve güvenlik konularına odaklanarak daha iyi bir çevre ve gelecek için hizmet vermeyi amaçlamaktayız.

 

Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza 2023 yılında başladık.

Hazırladığımız sürdürülebilirlik raporumuz 2023-2024 yılları aralığındaki verileri içermektedir.

 

2024 yılında ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz arasında:

 

Sürdürülebilirlik ile ilgili olarak yaptığımız tüm faaliyetleri, politika ve hedefleri paydaşlarımızla web sitemiz üzerinden paylaşmaktayız. Tüm paydaşlarımız dilek ve şikayetlerini yine web sitemiz yolu ile bizlere iletebilmektedir.

 

Sürdürülebilirlik çalışmalarında tüm personelimizin katkısı alınmaktadır. Eğitimlerimiz Ocak ayında planlanmakta olup yıl boyunca devam etmektedir.

 

 

Otelimiz, misafir memnuniyetini sürdürülebilirlik unsurları dahilinde izler ve düzeltici önlemler alır. Olumsuz geri bildirimler, alınan aksiyonlar ve düzeltici faaliyetleri takip eder. Şikayetleri ve memnuniyetleri sürekli olarak izler ve rapor eder. Odalarda Misafir Memnuniyet Anketleri bulunmaktadır. Ayrıca otel puanlamaları üzerinden gelen tüm yorum ve bildirimler dikkate alınmaktadır.

 

Nilus Urla engelli misafirler için uygun yapıya sahip değildir. Bu durum tüm tanıtımlarda duyurulmaktadır.

 

Yerel tedarikçilere öncelik veren bir satın alma politikası uygulanmaktadır.  Genelde dökme ve büyük paketli ürünler tercih edilmekte tek kullanımlık ürünlerin kullanımı izlenmekte ve azaltma önlemleri alınmaktadır.

 

Bölgede yer alan turizm alanları ile ilgili olarak misafirlere sözlü olarak yönlendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca doğal ve kültürel mirasların listesi tutulmakta, web sitesinde paylaşılmakta ve personel tarafından misafirlere iletilmektedir.

 

Enerji ve su kullanımının azaltılması için öncelikle tüm kullanımlar kaydedilmektedir. Azaltma önlemleri alınarak 2024 hedefine (3.bölümde belirtilmiştir) ulaşılması planlanmaktadır. Azaltma önlemlerimizden başlıcaları aşağıdaki gibidir:

 

Çıkan katı atıklar izlenmekte ve azaltma önlemleri alınmaktadır. Atıklar türlerine göre lisanslı firmalara teslim edilmektedir.

Katı Atık oluşumunun azaltılması yönündeki çalışmalarımız aşağıdaki gibidir: